Shorttrackster Schulting ziet ook Christie afhaken voor EK

Shorttrackster Schulting ziet ook Christie afhaken voor EK ANP

Shorttrackster Suzanne Schulting heeft weer een concurrente minder voor de Europese kampioenschappen van volgende week in Gdansk. De Britse ploeg, met daarin onder anderen tienvoudig Europees kampioene Elise Christie, meldde zich af voor het toernooi. De Britten zouden met acht shorttrackers meedoen aan de EK in de Poolse stad.

Vanwege de coronaperikelen en de reisrestricties ziet de Britse bond geen mogelijkheden om naar Gdansk te gaan. "Hoewel we er heel veel tijd en energie in hebben gestopt om de selectie daar te krijgen, is het vanwege het extreem lage aantal vluchten en de constant veranderende internationale regels te moeilijk geworden", meldt de bond in een verklaring.

Eerder meldde de Italiaanse Arianna Fontana zich al af voor het Europese titeltoernooi. Fontana eindigde vorig jaar bij de EK in Hongarije in het algemeen klassement als tweede achter Schulting, die haar Europese titel prolongeerde. De 30-jarige Italiaanse wil in de aanloop naar de WK in maart in Dordrecht niet het risico lopen dat ze besmet raakt met het coronavirus.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport