Shorttrackster Lara van Ruijven (27) in Frankrijk overleden

Lara van Ruijven.

Shorttrackster Lara van Ruijven (27) is vrijdag in het ziekenhuis van Perpignan overleden, meldt schaatsbond KNSB. Ze lag sinds 29 juni op de ic-afdeling, waar ze in een kunstmatig coma werd gehouden.

Van Ruijven, die vorig jaar als eerste Nederlandse vrouw een wereldtitel shorttrack won, werd op 25 juni met gezondheidsklachten opgenomen in het ziekenhuis van Perpignan. In het hospitaal leidde een auto-immuunziekte tot ernstige complicaties. Inwendige bloedingen, met name in de hersenen, maakten de situatie levensbedreigend.

De afgelopen dagen deden zich nieuwe complicaties voor. Dat leek onder controle te zijn, maar vrijdagochtend kwam het slechte nieuws dat genezing uitgesloten was. In het bijzijn van haar naasten is Van Ruijven vrijdagmiddag overleden. Enkele van haar teamgenoten hebben nog afscheid kunnen nemen in het ziekenhuis.

Bondscoach Jeroen Otter spreekt van een vreselijk bericht. ,,Het verlies zal in de sportwereld gevoeld worden. Voor dit hechte team is het een enorme dreun. Wij missen haar al twee weken in ons team. Maar het nieuws van vandaag is zo definitief en surreëel. Vreselijk.''

Nieuws

Meest gelezen