Sherida Spitse speelt haar 150ste interland: 'Heel bijzonder'

Het wordt dinsdag een speciale wedstrijd voor Sherida Spitse. De voetbalster uit Sneek, aanvoerster van de Oranje-vrouwen, speelt tegen Slowakije haar 150ste interland.

Dat uitgerekend het Abe Lenstra-stadion het decor vormt voor het jubileumduel van Spitse, maakt de avond alleen maar specialer. ,,Heel bijzonder. Dat had ik nooit durven dromen'', stelt Spitse.

De 28-jarige teamcaptain begon haar loopbaan in de eredivisie bij SC Heerenveen in 2007 nadat ze in haar woonplaats Sneek alleen maar in jongenselftallen had gespeeld. In totaal speelde ze vijf seizoenen bij Heerenveen, daarna verkaste ze naar FC Twente waarna ze in Noorwegen belandde.

Dit voetbaljaar is Spitse terug in Noorwegen nadat ze wederom twee jaar bij FC Twente had gespeeld. De Friezin staat nu onder contract bij Vålerenga.

Oud-international Annemieke Kiesel-Griffioen is recordhoudster met 156 wedstrijden voor het Nederlands elftal. De Utrechtse is inmiddels uitgevoetbald. Spitse heeft dus nog zes interlands te gaan.

Eerste keer Heerenveen

De Oranje-vrouwen spelen dinsdag voor het eerst in de geschiedenis in het Abe Lenstra-stadion. Het duel tegen Slowakije staat in het teken van WK-kwalificatie. Nederland is koploper in de poule met 16 punten. Slowakije staat puntloos onderaan met 0 punten. De heenwedstrijd werd met 0-5 gewonnen.

Gebruikers van de app klikken hier voor de video.

Nieuws

menu