Sharon Hendriks gaat pas winnen als ze heeft besloten te stoppen met schaatsen

Ze was al met pensioen, maar keerde anderhalf jaar geleden toch weer terug aan het schaatsfront. En op de dag dat ze de mooiste prijs van het seizoen won, maakte Sharon Hendriks bekend opnieuw te stoppen.

Sharon Hendriks deelt haar winst in de Alternatieve Elfstedentocht met ploegleidster Klasina Seinstra. In het midden Baukje Bron, derde in de Elfstedentocht van 1997 en nu assistent bij A6.nl.

Sharon Hendriks deelt haar winst in de Alternatieve Elfstedentocht met ploegleidster Klasina Seinstra. In het midden Baukje Bron, derde in de Elfstedentocht van 1997 en nu assistent bij A6.nl. Foto: Neeke Smit

Hendriks (30) won nog nooit een marathon. Tot de Alternatieve Elfstedentocht van woensdag op de Weissensee, zo’n beetje de zwaarste die er in haar tak van sport bestaat. De sportarts in opleiding, gesponsord door Klasina Seinstra (de laatste winnares van de echte Elfstedentocht in 1997 uit Sintjohannesga), maakte zich voorheen altijd veel te druk, vond ze zelf. Daardoor kwam het nooit van winnen, denkt ze nu.

‘Het peloton had een slechte dag’