Sevilla boekt zuinige zege op Huesca

Sevilla boekt zuinige zege op Huesca ANP

Sevilla heeft zich met een zuinige zege gehandhaafd in de top van La Liga. Tegen Huesca, dat onderaan bungelt, werd het 1-0 door een doelpunt van Munir El Haddadi. Het was alweer de vijfde competitiezege op rij.

Sevilla was begonnen met een aantal basisspelers op de bank, wellicht met het oog op het duel uit de Champions League met Borussia Dortmund van woensdag. In de eerste helft kwam de thuisploeg zelden in de buurt van het doel van Alvaro Fernandez, die kort voor rust wel bijna door zijn eigen aanvoerder Jorge Pulido werd gepasseerd.

Terwijl wissels zich al klaar liepen, was het El Haddadi die in de 57e minuut raak kopte uit een voorzet van Oliver Torres. Niet veel later werd de onopvallende Luuk de Jong naar de kant gehaald en verscheen topschutter Youssef En-Nesyri alsnog in het veld. Beste kans was aan de andere kant voor Rafa Mir die doelman Yassine Bono op zijn weg vond. De uitblinkende keeper van Sevilla is nu al zeven duels op rij zonder tegentreffer.

Karim Rekik speelde het hele duel voor Sevilla, dat nu 45 punten heeft uit 22 duels, 9 minder dan koploper Atlético Madrid.

Nieuws

menu