Selectie Napoli twee weken in quarantaine in hotel

Selectie Napoli twee weken in quarantaine in hotel ANP

De Italiaanse voetbalclub Napoli gaat twee weken in quarantaine. Na meerdere coronabesmettingen verblijft de spelersgroep in een hotel niet ver van de Zuid-Italiaanse stad, meldt de club op de website.

Bij drie personen is tot nu toe corona geconstateerd, onder wie de middenvelders Piotr Zielinski en Eljif Elmas. De vrees bestaat dat zich op korte termijn nieuwe coronabesmettingen bij de club aandienen. Dat lijkt een gevolg van de thuiswedstrijd tegen Genoa (6-0), de club waar inmiddels ruim twintig besmettingen zijn gemeld. Er gingen geruchten dat Napoli-trainer Gennaro Gattuso ook positief heeft getest, maar dat heeft Napoli tegengesproken.

Zondag kwam Napoli niet opdagen in Turijn voor de uitwedstrijd tegen Juventus. De lokale gezondheidsautoriteiten hadden de vliegreis van het team richting Noord-Italië op zaterdag verboden, en beval de ploeg daarna in quarantaine te gaan. De organisatie achter de Serie A, de Italiaanse hoogste voetbalcompetitie, dreigt nu met een reglementaire nederlaag voor de ploeg uit Napels. De regels bepalen dat wanneer een team niet komt opdagen de tegenstander met 3-0 wint.

Stijgende infectiecijfers

Napoli was de eerste club uit een grote voetbalcompetitie die besloot tot een afzegging nadat de instanties hadden geweigerd een wedstrijd te verplaatsen. Er wordt in Italië momenteel gediscussieerd over hoe het nu verder moet met de competitie, met het oog op de stijgende infectiecijfers.

Op 22 oktober reist AZ af naar Napels voor een wedstrijd in de Europa League.

Nieuws

menu