Schuurs ziet bij Ajax nu aanvallers die niet meedogenloos zijn

Schuurs ziet bij Ajax nu aanvallers die niet meedogenloos zijn ANP

Met het gevoel dat er veel meer in had gezeten verliet Perr Schuurs na de nederlaag van Ajax tegen Liverpool (0-1) een lege Johan Cruijff ArenA "We hadden zelfs meer dan een punt verdiend", zei de verdediger over een mislukte start van de Champions League. "Als je kijkt wat voor een kansen we hebben gekregen. Die moeten we benutten."

Sinds hij Fortuna Sittard voor Ajax verruilde krijgt Schuurs te horen dat hij meedogenloos moet zijn. Dat woord zit kennelijk zo in zijn hoofd dat hij het nu weer gebruikte om de ongelukkige nederlaag te verklaren. "Als je onze mogelijkheden op een rijtje zet, dan blijkt dat we niet meedogenloos zijn geweest."

Quincy Promes schoot de bal van dichtbij op doelman Adrian. Dusan Tadic verschalkte de keeper van Liverpool met een boogbal maar zag verdediger Fabinho nog redding brengen op de doellijn. De aanvoerder van Ajax had de bal wellicht beter hard in een hoek kunnen schieten. Davy Klaassen schoot wel met overtuiging maar raakte de paal. En de ingevallen Jurgen Ekkelenkamp had zelfs in de laatste minuut van de verlenging moeten scoren.

'Begint bij mij'

Nicolas Tagliafico scoorde wel, helaas voor Ajax in eigen doel. De 20-jarige Schuurs rekende zich die treffer aan. Hij liet zich verrassen door Sadio Mané die de bal vervolgens helemaal verkeerd raakte maar via de Argentijnse linksback van Ajax wel scoorde. "Het was echt ongelukkig, maar het begint bij mij", erkende de in Limburg geboren verdediger.

Na twee jaar van aanpassingsproblemen mocht Schuurs tegen Liverpool laten zien wat hij waard is. "Ik speelde misschien wel tegen de beste aanval van de wereld", doelde hij op bewierookte spitsen als Sadio Mané, Roberto Firmino en Mohamed Salah. "Zulke tegenstanders krijgen we niet in de eredivisie. Het was allemaal een tempo hoger."

Liverpool speelde zonder de geblesseerde basisspelers Virgil van Dijk, Thiago Alcántara en Alisson Becker. Bij Ajax ontbrak aanwinst Antony. Mohammed Kudus, de man in vorm, viel al na vijf minuten geëmotioneerd uit met vermoedelijk een knieblessure. "Ik denk dat ons strijdplan werkte", doelde Schuurs op een goed spelende Blind op het middenveld. "Maar we hebben ons zelf niet beloond."

Als het even niet lukte, dan vond Ajax de afgelopen jaren zeker tijdens Europese wedstrijden steun bij de aanwezige supporters. De Johan Cruijff ArenA was nu leeg, vanwege het coronavirus. Fans staken in het begin van de wedstrijd nog wel veel vuurwerk af buiten het stadion, zo hoorde ook Schuurs. "Natuurlijk misten we onze supporters", zei hij. " Zij waren vaak onze twaalfde man op het veld. Maar daar heeft het niet aan gelegen. We hadden de kansen moeten benutten."

Nieuws

menu