Schulting na wereldtitel: dit is echt niet normaal

Schulting: dit is echt niet normaal ANP

Suzanne Schulting (21) bekroonde haar goede seizoen zondag met goud op het WK in Sofia. In de slotfase van de superfinale kroop ze naar voren en was ze haar concurrenten te snel af.

,,Ik ben zo blij. Echt niet normaal. Ik heb in de superfinale een hele goede rit gereden'', zei Schulting na afloop tegen de NOS. ,,Ik heb heel hard getraind deze zomer. Het hele seizoen lang laat ik al zien dat het goed gaat.''

Schulting snelt naar goud op 1000 meter

Eerder op de dag had ze ook beslag gelegd op de wereldtitel op de 1000 meter, haar eerste gouden medaille op een WK. Op die afstand, waarop ze vorig jaar ook goud won op de Olympische Spelen, was ze in al haar races oppermachtig.

In de halve finale liet ze een paar magistrale inhaalacties zien, waardoor ze uiteindelijk als eerste en tevens snelste doorging naar de finale . In die race ging ze vanaf de start aan de leiding en kwam niemand haar voorbij.

Zaterdag kende haar WK nog een slechte start. Schulting werd gediskwalificeerd op de 1500. Daarna pakte ze nog wel het brons op de 500 meter achter winnares Lara van Ruijven en de Chinese Fan Kexin en belangrijke punten voor het allroundklassement. Met haar zege op de 1000 meter en superfinale zondag won ze dat alsnog.

Schulting won in januari al goud bij de EK in Dordrecht. In de strijd om de wereldbeker eindigde ze als eerste in het klassement op de 1000 en 1500 meter.

Fantastisch seizoen

,,Het is een fantastisch jaar geweest'', sprak de kersverse wereldkampioen. ,,Ik wilde het zo graag afsluiten met die wereldtitel. Gisteren dacht ik toch heel even dat die droom in duigen zou vallen. Maar zo zie je toch maar weer, het is en blijft shorttrack, en het is echt niet beslist na de eerste afstand.''

De Friezin kon het WK niet afsluiten met goud op de relay. De Nederlandse aflossingsploeg lag zondag op kop in de finale, maar in de voorlaatste ronde gleed Schulting onderuit, waardoor Oranje zich tevreden moest stellen met de vierde plaats.

Lees ook : Schulting verrukt: 'Zie je wel. Ik ben de beste'

Nieuws

Meest gelezen