Voorbeschouwing: Cambuur-aanvoerder Erik Schouten is er vrijdag mogelijk niet bij tegen FC Volendam

SC Cambuur-aanvoerder Erik Schouten is er vrijdag mogelijk niet bij tegen FC Volendam. De verdediger miste donderdag de laatste training voor het duel met zijn oude club.

Bij de laatste oefensessie van de Leeuwarders moest trainer Henk de Jong het ook stellen zonder Joris Kramer. Die was afwezig in verband met familie-omstandigheden. Middenvelder Robin Maulun ontbreekt nog altijd door ziekte.

Cambuur begon het nieuwe jaar afgelopen zondag op bezoek bij FC Eindhoven met een doelpuntrijke 2-5 uitzege. Daarmee startte de koploper na de jaarwisseling beter dan afgelopen jaar; toen werd meteen verloren. Destijds was dat nota bene tegen FC Volendam.

,,We hebben geleerd van de start van toen”, aldus De Jong. ,,We weten dat het ons niet komt aanwaaien. Toen verloren we meteen twee keer na de winterstop en nu zijn we goed gestart. Dat wil je ook in dit tweede duel van het nieuwe jaar een vervolg geven.”

Hij vervolgt: ,,Volendam is echter voor ons altijd een moeilijke tegenstander.,Het is een ploeg die wil voetballen en die dat doet op een manier die lastig is. Qua voetbal staan ze misschien wat te laag op de ranglijst.”

FC Volendam staat daarop zesde. Koploper Cambuur heeft na achttien wedstrijd maar liefst zestien punten meer dan de ploeg van trainer Wim Jonk.

Nieuws

menu