Schmidt: in laatste 5 minuten meer kansen dan in hele wedstrijd

Schmidt: in laatste 5 minuten meer kansen dan in hele wedstrijd ANP

Roger Schmidt was zaterdag in de thuiswedstrijd van PSV tegen FC Emmen (2-1) eigenlijk alleen tevreden over de slotfase. "We hebben de laatste 5 minuten meer kansen gecreëerd dan in de hele wedstrijd", zei de Duitse trainer.

PSV leidde vanaf de 21e minuut met 1-0 door een doelpunt van Noni Madueke. Emmen kwam in de 83e minuut langszij na een blunder van doelman Yvon Mvogo. Invaller Maximiliano Romero zorgde diep in blessuretijd met zijn hoofd voor de 2-1. In de minuten daarvoor kreeg PSV ook kansen.

"Het was geen goed voetbal. Dat weten we. Maar we hebben wel karakter getoond", aldus Schmidt. "Als het niet goed loopt en je krijgt ook nog eens zo'n doelpunt tegen, is het niet makkelijk daar mee om te gaan."

Mvogo ging zondag tegen FC Groningen bij het tegendoelpunt ook al in de fout. Schmidt: "Het is voor hem natuurlijk geen goede start met twee van deze momenten. Alles is nu misgegaan wat mis kan gaan. Maar zulke doelpunten zie je af en toe. Ik heb het in Duitsland ook een keer met Bernd Leno meegemaakt. We zijn ervan overtuigd dat Mvogo een goede keeper voor ons is."

Nieuws

menu