Schalke 04 eerste club met vrouw als financieel directeur

Schalke 04 eerste club met vrouw als financieel directeur ANP

Als eerste club in de Bundesliga heeft Schalke 04 een vrouw aangesteld als financieel directeur. In de zoektocht naar een opvolger voor de vertrokken Peter Peters kwam de Duitse voetbalclub uit bij Christina Rühl-Hamers. De 44-jarige Rühl-Hamers, afgestudeerd bedrijfskundige, belastingadviseur en accountant, werkt al sinds 2010 bij Schalke.

"Bij het zoeken naar een nieuwe financieel directeur waren naast expertise vooral technische en sociale competenties heel belangrijk voor ons", zegt bestuursvoorzitter Jens Buchta. "Christiana Rühl-Hamers combineert al deze criteria op een ideale manier. Ze heeft ons op indrukwekkende wijze ervan overtuigd dat zij de perfecte kandidaat is."

De nieuwe directeur staat voor een zware taak, want de inkomsten van Schalke 04 zijn fors teruggelopen vanwege de coronacrisis en de schuld groeide. Ook op sportief vlak zijn het moeilijke tijden voor de club uit Gelsenkirchen. Schalke verloor de eerste twee competitieduels en dat leidde al tot het ontslag van trainer David Wagner.

Nieuws

menu