Schade voor Joey Veerman valt mee: 'Wedstrijd tegen Utrecht ga ik halen'

Joey Veerman. Foto: Jean-Pierre Jans

Even leek de blessure die Joey Veerman tegen VVV opliep de blijdschap over de derde zege op rij (1-0) te overschaduwen bij SC Heerenveen. Hinkend moest de middenvelder zaterdagavond van het veld. Maar al snel bleek de schade mee te vallen. ,,Ik ben er vrijdag gewoon bij, de wedstrijd tegen FC Utrecht ga ik wel halen”, zei Veerman na afloop. ,,Het gaat op zich prima.”

Twee spelers van VVV moesten inrukken na een overtreding op de spelmaker van Heerenveen. Na ruim een uur kreeg Tobias Pachonik rood. ,,Ik wilde de bal wegtikken”, zei Veerman. ,,Hij kwam met gestrekt been in, vol op mijn enkel. Het was niet expres denk ik, maar het was wel een smerige overtreding.”

Lees ook | SC Heerenveen wint ook van VVV en evenaart stokoud record

Ruim tien minuten voor het verstrijken van de officiële tijd werd ook VVV-invaller Simon Janssen weggestuurd. Hij raakte de Volendammer bij een duel net onder de knie. ,,Een beetje ongelukkig”, zei Veerman. ,,Ik denk niet dat die jongen er heel veel aan kon doen.”

De middenvelder, die Heerenveen door een benutte strafschop in de eerste helft de winst bezorgde, kon toen niet verder. ,,Dat was klote. Maar die twee schoppen voel ik maandag wel weer, ik ben nu gewoon blij met de drie punten en het feit dat ik gescoord heb.”

Lees ook [PREMIUM] Vrolijk, dwars, zelfverzekerd: SC Heerenveen-speler Joey Veerman is het allemaal

Nieuws

menu