Schaatsers Team Reggeborgh voor NK nog tussen hoop en vrees

Schaatsers Team Reggeborgh voor NK nog tussen hoop en vrees ANP

In de aanloop naar de NK afstanden, die vrijdag in Heerenveen beginnen, leven de schaatsers van Team Reggeborgh nog tussen hoop en vrees. Zij zijn in afwachting van de resultaten van de coronatesten die bij hun ploeggenoten Janno Botman en Michelle de Jong zijn afgenomen. Mochten deze uitslagen positief zijn, dan zal contactonderzoek moeten uitwijzen wie er wel of niet in Thialf aan de start mag verschijnen op basis van het coronaprotocol. Sprinter Ronald Mulder heeft verhoging, maar hij testte al wel negatief.

"Janno, Michelle en Ronald zijn niet helemaal fit", liet coach Gerard van Velde tijdens een digitale perspresentatie weten. "Iedereen zit momenteel in zijn eigen bubbel. We proberen daardoor het besmettingsgevaar zo ver mogelijk bij ons weg te houden. Het is nu een kwestie van afwachten. Laten we hopen dat de resultaten negatief zijn. Maar we houden overal rekening mee. Vandaar ook de wat sombere presentatie."

Begin deze maand testte tweevoudig olympisch kampioen Kjeld Nuis, overgekomen van Team Jumbo-Visma, positief tijdens een trainingskamp in Inzell. De voltallige selectie en staf van Team Reggeborgh ging daarna in quarantaine.

Nieuws

menu