Schaatser Nuis positief getest op coronavirus

Schaatser Nuis positief getest op coronavirus ANP

Schaatser Kjeld Nuis is donderdag in het Duitse Inzell positief getest op het coronavirus. Nuis is met zijn ploeg Reggeborgh op trainingskamp in de Zuid-Duitse plaats. Kort voor afreizen was de hele ploeg en begeleiding getest, met alleen maar negatieve resultaten.

Nuis had dinsdag lichte klachten en werd daarom in Inzell opnieuw getest. De tweevoudig olympisch kampioen verbleef sindsdien in afzondering op zijn hotelkamer. Donderdag volgde het resultaat. "Ik had lichte griepverschijnselen, maar was niet echt ziek. Ik ben best verbaasd over de uitslag. Ik ben vrijdag voordat we vertrokken nog getest op corona en was negatief, zoals het hele team", vertelt Nuis.

De rest van het team van trainer Gerard van Velde heeft zich na het bekend worden teruggetrokken in het hotel in Inzell. Schaatsers en leden van de begeleidingsstaf blijven daar voorlopig in quarantaine zoals de protocollen voorschrijven. Schaatsbond KNSB is ingelicht, terwijl de ploeg wacht op nadere instructies van de lokale gezondheidsautoriteiten. Eerder deze week testten twee schaatsers van het Duitse team positief in Inzell.

Nieuws

menu