Schaatscoach Anema met Team Zaanlander aan de slag

Jillert Anema. FOTO CORNE SPARIDAENS

Vlak voor de start van het langebaanseizoen heeft de langebaanploeg van coach Jillert Anema een nieuwe sponsor gevonden. Zaanlander-kaas van Royal A-ware prijkt dit seizoen op de pakken van onder andere Jorrit Bergsma en Irene Schouten.

Zuivelbedrijf Royal A-ware is geen onbekende sponsor voor Anema. Het bedrijf sponsort al jaren de marathonteams. De marathonmannen rijden dit jaar onder de vlag van het moederbedrijf, de vrouwen schaatsen als team Friesblond, een ander kaasmerk van het bedrijf.

Door de coronapandemie was de vorige hoofdsponsor, Easyjet, genoodzaakt de samenwerking met de langebaanploeg te beëindigen. Anema is blij dat de sponsoring rond is. ,,We zien het seizoen met vertrouwen tegemoet’’, zegt hij.

Het vrouwenteam op de langebaan bestaat naast Irene Schouten uit Marijke Groenewoud, Carien Kleibeuker, Kelly Schouten, Maaike Verweij en Elisa Dul. Naast Bergsma hebben Arjan Stroetinga, Bob de Vries, Jordy Harink, Crispijn Ariëns, Sjoerd den Hertog, Victor Ramler en Jos de Vos en plekje gevonden in de mannenploeg.

Nieuws

menu