Sanne Vermeer nu al zeker van WK judo in oktober, Natascha Ausma debuteert

Natascha Ausma. Foto APA FOTO/Ruben Meijerink

Het WK judo is pas over vijftig dagen, maar de Judobond Nederland heeft nu alvast de ploeg bekendgemaakt die de Nederlandse eer in Oezbekistan hoog moet gaan houden.

De JBN neemt zeventien judoka’s mee naar de hoofdstad Tasjkent, onder wie Sanne Vermeer in de klasse tot 63 kilogram. De judoka uit Stiens won vorig jaar brons op het WK, maar miste het EK in april vanwege een knieblessure. Daar is ze inmiddels succesvol aan geopereerd.

,,De bronzen medaillewinnaars van vorig jaar - Sanne Vermeer, Sanne van Dijke en Guusje Steenhuis - zullen wederom willen laten zien waarom zij tot de wereldtop behoren’’, aldus de bondscoaches Bas Meerveld en Garmt Zijlstra.

Natascha Ausma maakt debuut

Onder de geselecteerde vrouwen bevinden zich enkele debutantes, onder wie Natascha Ausma uit Lippenhuizen. Zij doet mee in de klasse tot 78 kg. Ook Marit Kamps (vorig jaar juniorenwereldkampioene + 78 kg) en Geke van den Berg (tot 63 kg) zijn voor het eerst op een WK senioren.

Verder doen de vertrouwde namen mee, zoals de geboren Leeuwarder Tornike Tsjakadoea. De bondscoaches: ,,Met deze judoka’s hebben we een mooie mix aan ervaring en jong talent verzameld. Op de slotdag zullen we bovendien op volle kracht aantreden bij het mixteamtoernooi, dus we rekenen op vuurwerk dit WK.’’

Nieuws

menu