Sander Arends in eerste ronde tennistoernooi Rotterdam uitgeschakeld

Sander Arends (rechts) en David Pel bij het ATP-tennistoernooi in Rotterdam.

Voor de Leeuwarder tennisser Sander Arends zit het ATP-tennistoernooi in Rotterdam er na één partij in het hoofdschema alweer op. Samen met David Pel verloor Arends met 6-4, 6-4 van de Franse routiniers Jeremy Chardy en Fabrice Martin.

De via de kwalificatie in het hoofdtoernooi terechtgekomen Arends en Pel leverden in beide sets een keer hun service in en kwamen dit niet te boven. Martin (zes ATP-dubbelspeltitels achter zijn naam) en Chardy (nummer 64 van de wereld in het enkelspel) braken op 1-1 in de eerste set en op 2-2 in de tweede.

Arends en Pel, op de wereldranglijst nummers 83 en 84 in het dubbel, kregen ook wel degelijk kansen, maar lieten in totaal zeven breakpoints onbenut. De zevende breekkans kregen de Nederlanders op 4-5 in de tweede set, maar na het wegwerken van twee matchpoints konden ze de 34-jarige Fransmannen niet van de plaats in de kwartfinale afhouden.

Arends en Pel speelden in Rotterdam voor het eerst weer samen sinds vier maanden. De partij in Ahoy nam 68 minuten in beslag.

Lees ook

Nieuws

menu