Sambissa terug bij Cambuur, Van der Kaap staat voor vertrek

Voorbeschouwing op de wedstrijd Cambuur tegen Jong FC Utrecht op vrijdag 25 september 2020.

Als het door vele afwezigen geteisterde SC Cambuur na de coronatestuitslagen donderdagmiddag nog genoeg spelers over heeft om tegen Jong FC Utrecht te voetballen, zal David Sambissa in de basis staan. Kellian van der Kaap ontbreekt sowieso; hij is dichtbij een vertrek naar een Israelische club.

Zeventien man stonden er donderdagochtend op het veld bij de laatste training van Cambuur, waarvan 15 veldspelers. Dat kwam overeen met de nog maar beperkte hoeveelheid spelers die trainer Henk de Jong al noemde tegenover deze krant. Mochten er na de coronatestuitslagen donderdagmiddag nog drie veldspelers af moeten haken dan komen de Leeuwarders onder het getal van minimaal dertien benodigde veldspelers.

,,Maar we hopen natuurlijk allemaal dat dit niet gebeurt, we willen allemaal gewoon liever voetballen. Dan maar met wat minder beschikbare aantallen. De jongens hebben er zin in, ik ook. Ondanks de tegenslagen”, zei De Jong.

Die betreffen niet alleen het sportieve - Cambuur pakte maar één punt tegen Go Ahead Eagles en TOP Oss met niet bijster goed spel - maar ook het personele. Robert Mühren en Erik Schouten ontbreken door thuisquarantaine en Stanley Akoy, Delano Ladan en Ragnar Oratmangoen door blessures. Van der Kaap is er niet meer bij nu een transfer in de afrondende fase zit. En talenten Brett Minnema en Jhondly van der Meer zijn door een coronageval bij de Onder-21 niet beschikbaar.

De terugkeer van Sambissa is een lichtpuntje; hij zal zijn vertrouwde positie links achterin weer overnemen. Wie de vervanger van Mühren voorin wordt, is nog niet zeker. ,,Daar neem ik nog een beslissing over”, aldus De Jong. Het ligt evenwel voor de hand dat de begin dit seizoen van Go Ahead Eagles overgekomen Maarten Pouwels zijn basisdebuut gaat maken.