Sakkari wilde tennisracket verruilen voor spikes

Sakkari wilde tennisracket verruilen voor spikes ANP

De Griekse tennisster Maria Sakkari heeft tijdens de afgelopen maanden overwogen om haar racket tijdelijk in te ruilen voor spikes. De nummer 20 van de wereld wilde meedoen aan de Griekse kampioenschappen atletiek als de WTA Tour voor dit seizoen gecanceld zou worden. "Het begon als een grapje met mijn fitnesscoach, maar van binnen voelde ik echt dat ik competitie nodig had", zegt Sakkari in Palermo. "Ik houd van mijn sport en ik zal ook nooit stoppen met tennissen. Maar ik miste wel het competitiegevoel heel erg."

De 25-jarige Griekse doet op Sicilië mee aan het WTA-toernooi waarmee het internationale seizoen officieel wordt hervat. Sakkari neemt het maandagavond op het centercourt op tegen Kristyna Pliskova uit Tsjechië.

"Als de Tour was gecanceld, dan had ik meegedaan aan de 100 meter bij de nationale kampioenschappen atletiek", aldus de Griekse, die naar zeggen 12,7 seconden doet over de 100 meter, zonder spikes aan haar voeten en ook zonder startblok. "Ik dacht: ik moet iets anders vinden als we dit jaar niet meer kunnen tennissen. En ik ben snel. Ik weet heus wel dat ik de 100 meter niet ga winnen, want ik ben geen profatleet. Maar toch, het leek me wel wat om daaraan mee te doen."

Nieuws

menu