Mentaal kwam de nederlaag tegen Ajax wel even hard aan voor SC Heerenveen. De ploeg van Ole Tobiasen zoekt revanche en play-offs: 'Dit is de beslissende wedstrijd' | video

Na kansloze nederlaag tegen Ajax richt SC Heerenveen zich op kans op achtste plek

De kansloze 5-0 nederlaag bij Ajax wegspoelen en kwalificeren voor de play-offs. SC Heerenveen hoopt op een dubbelslag in het slotduel van de eredivisie met Go Ahead Eagles.

Heel groot zijn de kansen niet op deelname aan het seizoenstoetje. Heerenveen gaf afgelopen woensdagavond in de Johan Cruijff Arena de achtste plaatst uit handen, vooral door twee onnodige late tegentreffers in de slotfase. Daardoor passeerde NEC de ploeg van interim-trainer Ole Tobiasen op de ranglijst. Wint NEC met een miniem verschil van Fortuna Sittard, dan heeft Heerenveen een marge van zeker vier doelpunten nodig tegen Go Ahead Eagles, zondagmiddag vanaf 14.30 uur in het Abe Lenstra-stadion.

,,Mentaal kwam de nederlaag tegen Ajax wel even hard aan”, zei Tobiasen. ,,Eigenlijk zag je tijdens de wedstrijd al dat onze focus op de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles lag. Wij moeten gewoon winnen – en vervolgens afwachten wat er op de andere velden gebeurt.”

Nieuws

menu