SC Heerenveen ziet Hauge naar AC Milan gaan en rekent niet meer op Ekkelenkamp

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen.

SC Heerenveen had lange tijd goede hoop de komst van Jens Petter Hauge, maar de vleugelaanvaller tekende een contract bij AC Milan.

Heerenveen onderhield al enkele maanden goed contact met de Noorse jeugdinternational, die tot voor kort bij Bodø/Glimt speelde. Hauge bleek aanvankelijk wel te porren voor een overstap naar het Abe Lenstra-stadion. Probleem was alleen dat Heerenveen in de wachtkamer zat omdat de financiële mogelijkheden op dat moment niet toereikend waren.

De club hoopte vervolgens dat Hauge in de winterstop de overstap naar Heerenveen zou maken. Pech voor Heerenveen was echter dat de Noor uitstekend speelde in de voorrondes van de Europa League. Zo maakte Hauge een fraaie treffer in het duel met AC Milan, dat Bodø/Glimt overigens met 3-2 verloor. De Italiaanse topclub raakte echter overtuigd van Hauges kwaliteiten, kwam snel tot een akkoord met Bodø/Glimt en legde de aanvaller voor vijf seizoenen vast.

Versterkingen

Heerenveen zoekt nog naar aanvallende versterking, het liefst een speler die op meerdere posities voorin uit de voeten kan. De club wil vooral nog een tweede doelman vastleggen, ook omdat Jaimy Kroesen (17) dan bij de beloften zijn wedstrijdminuten kan maken. Momenteel voert Heerenveen gesprekken met twee verschillende doelmannen.

Verder wil Heerenveen het liefst nog een middenvelder aan de selectie toevoegen. Jurgen Ekkelenkamp was een interessante optie, maar de aanvallende middenvelder mag niet vertrekken van Ajax. Heerenveen rekent daarom niet meer op Ekkelenkamp en heeft de bakens verzet naar andere middenvelders.

Nieuws

menu