SC Heerenveen wil uitstel van eredivisie en hoopt snel op duidelijkheid

Het Abe Lenstra-stadion van SC Heerenveen. FOTO ANP

SC Heerenveen wil, net als het gros van de betaald voetbalclubs, dat er geschoven wordt met het competitieprogramma zodat er voor volle tribunes kan worden gespeeld.

Heerenveen moet de thuisduels met Willem II (zondag 21 november) en PSV (28 november) in een leeg Abe Lenstra-stadion afwerken. Het kost de club volgens algemeen directeur Cees Roozemond enkele tonnen omzet. Nog los van het financiële aspect wil Heerenveen logischerwijs dat supporters en sponsoren de wedstrijden kunnen bezoeken.

Daarom wordt er gekeken of de competitiewedstrijden in het weekend van 7 tot en met 9 januari gespeeld kunnen worden. In de dagen daarna is er nog ruimte voor een midweeks programma. Normaal zou de eredivisie in het weekend van 14 tot en met 16 januari worden hervat.

Overleg KNVB en overheid

Roozemond gaat er vooralsnog vanuit dat het duel met Willem II zondag doorgaat. ,,Maar daar staat een lobby vanuit de clubs en KNVB tegenover om komende wedstrijden te verplaatsen”, zegt de directeur van Heerenveen. ,,Wij zijn daar zelf ook voorstander van.”

Heerenveen wil supporters en sponsoren die losse kaarten of arrangementen voor de twee thuisduels hebben gekocht de mogelijkheid bieden van restitutie. Roozemond: ,,We moeten eerst afwachten wat er uit het overleg komt tussen de KNVB en de overheid.” Die partijen zitten maandag met elkaar om tafel. ,,We hopen zo snel mogelijk op duidelijkheid.”

Nieuws

menu