SC Heerenveen wil pieken in bekertoernooi: Jansen stelt sterkste ploeg op tegen FC Emmen

Johnny Jansen.

Johnny Jansen. FOTO ROY LAZET

De opstelling gaf Johnny Jansen niet prijs, in aanloop naar de bekerwedstrijd van SC Heerenveen tegen Emmen. Zeker is wel dat de trainer met zijn sterkste elftal gaat spelen.

Heerenveen treft woensdagmiddag vanaf 16.30 uur Emmen in stadion De Oude Meerdijk. De Drentse club is momenteel hekkensluiter van de eredivisie. ,,Maar ik vind dat ze heel aardig voetballen”, blikte Jansen vooruit op het achtste finaleduel. ,,We moeten daar ongetwijfeld aan de bak.”

De trainer wilde zijn opstelling niet prijsgeven. ,,Die houden we nog even geheim. Maar we gaan zeker niet ons elftal over de kop gooien. Zo gaan we bijvoorbeeld niet onze tweede keeper opstellen, omdat we nu een bekerwedstrijd spelen”, aldus Jansen.

Prachtige herinneringen

Hij kiest tegen Emmen dus voor zijn sterkste elftal. ,,Het plan zal niet heel erg afwijken van onze wedstrijd tegen VVV-Venlo. Het is nu belangrijk dat we een tempootje hoger gaan voetballen en wat meer kansen gaan creëren.”

Mocht Heerenveen winnen in Emmen, dan speelt de club hoe dan ook een thuiswedstrijd in de kwartfinale. ,,Je hoeft tijdens de beker maar een paar keer te pieken om iets heel moois te creëren”, weet Jansen. ,,We hebben bij deze club prachtige herinneringen aan dat toernooi. Het zou mooi zijn als we dit seizoen weer eens ver kunnen komen.”