SC Heerenveen wil in gesprek met Riemer en Foppe over tribunevernoeming

Riemer van der Velde, thuis in Langweer. FOTO NIELS DE VRIES

SC Heerenveen wil binnenkort gesprekken voeren met clubiconen Riemer van der Velde en Foppe de Haan. Inzet is om tribunes van het Abe Lenstra-stadion te vernoemen naar de erevoorzitter en oud-trainer.

Van der Velde vierde afgelopen week zijn tachtigste verjaardag. Gevolg was dat diverse supporters van Heerenveen op social media het idee opperden om een tribune te vernoemen naar de oud-voorzitter, die tussen 1983 en 2006 de grootste vormgever was van de successen bij Heerenveen.

Lees ook [PREMIUM] Riemer van der Velde is openhartig op zijn 80ste verjaardag: ‘Kinderen krijgen was ons niet gegeven’

De club heeft de wens van de achterban gehoord. Maar naast de erevoorzitter wil Heerenveen ook in gesprek met Foppe de Haan. Hij was, verdeeld over drie periodes, bijna zestien jaar hoofdtrainer.

Krachtruimte is al vernoemd

Heerenveen gaat eerst inventariseren of Van der Velde en De Haan openstaan voor het idee. Mocht dat het geval zijn, dan volgen er gesprekken met supporters om te kijken hoe het project kan worden vormgegeven.

Heerenveen vernoemde vorig jaar al de krachtruimte onder de noordtribune van het Abe Lenstra-stadion naar Henk Heising, die twintig jaar de kracht- en conditietrainer van de club was.

Nieuws

menu