SC Heerenveen wacht uitduel met 'mentaal sterk' Sparta

Trainer Johnny Jansen van SC Heerenveen.

Trainer Johnny Jansen van SC Heerenveen. FOTO ANP

SC Heerenveen treft zondagmiddag Sparta op Het Kasteel. Een ploeg die nog wacht op de eerste overwinning dit seizoen. ,,Maar het is een goed georganiseerd en volgens mij ook mentaal sterk elftal”, aldus Johnny Jansen.

Jansen wijst onder meer op de thuiswedstrijd van Sparta tegen AZ, aan het begin van deze maand. ,,Ze stonden met 4-0 achter, maar kwamen toch nog terug tot 4-4”, aldus Jansen. ,,Een week later hielden ze Feyenoord in de Kuip op 1-1. Dat is toch knap. Ze hebben een degelijk elftal, dat verdedigend gewoon goed staat. Hoe ik het vanaf de buitenkant inschat, denk ik dat die ploeg mentaal ook goed in elkaar zit.”

Heerenveen reist met een nagenoeg fitte selectie naar Rotterdam. Alleen de langer geblesseerden Arjen van der Heide en Jan Ras ontbreken. ,,Hopelijk kan Jan volgende week weer met de groepstrainingen meedoen”, aldus Jansen over de middenvelder, die vorig jaar een zware knieblessure opliep.

De trainer van Heerenveen heeft geen aanleiding om zijn basisopstelling te veranderen, vergeleken met de laatste competitiewedstrijd tegen FC Emmen (4-0).

Opstelling SC Heerenveen: Mulder; Floranus, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, J. Veerman, Batista Meier; Nygren, H. Veerman, Van Bergen.