SC Heerenveen voor kleine duizend fans onderuit tegen Vitesse

FOTO LC

FOTO LC

SC Heerenveen was vrijdagmiddag in de zomerhitte niet opgewassen tegen Vitesse. De ploeg van Johnny Jansen ging in het oefenduel in het Abe Lenstra-stadion met 2-1 onderuit.

Het was voor Heerenveen de eerste thuiswedstrijd in precies vijf maanden. Waar het Abe Lenstra-stadion op 7 maart voor het competitieduel met Ajax stijf uitverkocht en sfeervol was, werden er vrijdagmiddag bij het oefenduel met de Arnhemmers wegens de corona-pandemie slechts een kleine duizend fans toegelaten, verdeeld over oost- en hoofdtribune. Het Frysk Folksliet werd niet gespeeld.

De aanwezige fans zagen dat Heerenveen nog veel werk moet verzetten om klaar te zijn voor de start van de competitie op 12 september. Binnen een kwartier stond Vitesse op 0-2 door treffers van Matus Bero en Thomas Buitink. Vlak voor de pauze zorgde Chidera Ejuke met een opvlieging voor de aansluitingstreffer.

Bij Heerenveen was er meteen een basisplaats voor de donderdag gepresenteerde Joaquin Fernandez. De Uruguayaanse verdediger moest duidelijk nog wennen. Maar dat gold in wezen voor de hele ploeg, zeker in de eerste helft. Na rust zat Heerenveen – met Timo Zaal en Rein Smit in plaats van Fernandez en Runar Espejord - beter in de wedstrijd. Veel kansen leverde het niet op.

Net als Fernandez debuteerde ook Sieben Dewaele. De van Anderlecht gehuurde middenvelder viel in de eerste helft uit en werd vervangen door Hamdi Akujobi. Erwin Mulder maakte na drie jaar zijn rentree in het doel van Heerenveen. Hij zag er bij de tegentreffers niet goed uit, maar had gedurende de wedstrijd ook een aantal goede reddingen in huis.

Heerenveen, dat zaterdag met 1-0 verloor van NAC in Breda, oefent volgende week in Doetinchem tegen De Graafschap.