SC Heerenveen vindt in Janneke Hoitinga nieuwe voorzitter Stichtingsbestuur

Het Abe Lenstra-stadion van SC Heerenveen. FOTO: DvhN/Jan Ligthart

Janneke Hoitinga wordt de nieuwe voorzitter van het stichtingsbestuur van SC Heerenveen. Ze begint aan 1 januari aan haar klus en volgt Dennis Gijsman op.

De 38-jarige Hoitinga komt uit Lippenhuizen en is algemeen directeur van arbodienst Medprevent. Daarnaast wordt ze voorzitter van de raad van toezicht bij Zorggroep Drenthe. Hoitinga is geen onbekende bij Heerenveen. Medprevent is namelijk sponsor bij zowel de mannen als de vrouwen van de club.

He bedrijf gaf onlangs gratis reanimatietrainingen voor de trainers, voetballers en supporters van Heerenveen. Dit in het kader van ‘Ús Pompeblêdenhart’, een project waarmee Heerenveen wil bijdragen een dekkend reanimatienetwerk in Friesland.

Hoitinga is de opvolger van Dennis Gijsman. Hij wordt vanaf 1 januari de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen (rvc) bij Heerenveen, die wordt gecompleteerd door Dwight Lodeweges en Martin van Dekken. De rvc controleert het dagelijkse bestuur van de club. Het stichtingsbestuur is het hoogste cluborgaan.

Nieuws

menu