SC Heerenveen verwacht stormend Feyenoord in de openingsfase

SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen. FOTO ANP

Volgens Johnny Jansen wordt het cruciaal dat SC Heerenveen het eerste kwartier tegen Feyenoord overleeft. De trainer verwacht dat de ploeg van Arne Slot gaat stormen.

Na overwinningen op ‘kleine’ clubs als Go Ahead Eagles, RKC Waalwijk en Fortuna Sittard is Jansen vooral benieuwd hoe zijn ploeg standhoudt tegen Feyenoord. De Rotterdammers zijn verrassend goed aan het seizoen begonnen, met de 0-4 overwinning op PSV afgelopen weekend als hoogtepunt.

,,Het wordt voor ons een heel interessante wedstrijd”, aldus Jansen. ,,Feyenoord tegen Heerenveen is op dit moment een topper. Nou ja, laten we het dan ook maar zo benoemen. Ik verwacht dat Feyenoord ons ver wil terugdringen op de eigen helft. Zeker in de openingsfase. Dat eerste kwartier moeten we overleven – en vanuit daar moeten we kijken of we met ze kunnen meevoetballen.”

Fitte selectie

Jansen beschikt morgenavond in de Kuip over een nagenoeg fitte selectie. Rami Kaib (kaak) is afwezig, maar sluit vermoedelijk dit weekend tegen FC Twente weer aan. De inzetbaarheid van Rodney Kongolo (ziek) is twijfelachtig. De trainer van Heerenveen wilde niets zeggen over zijn opstelling. Onduidelijk is dus nog of Anthony Musaba zijn eerste basisplaats krijgt. Dat zou dan ten koste gaan van Benjamin Nygren.

Jansen: ,,Wanneer je inzakt, krijg je altijd de mogelijkheden om te counteren. Daar hebben wij ook de kwaliteiten voor en dus zou je tegen Feyenoord voor snelheid kunnen kiezen. Maar ondertussen worden wij zelf ook steeds beter in balbezit. We komen steeds vaker op de helft van de tegenstander. Momenteel is onze ploeg aardig in balans.”

Nieuws

Meest gelezen