SC Heerenveen versterkt zich met Siem de Jong

Een juichende Siem de Jong toen hij bij Ajax speelde. FOTO ARCHIEF ANP / OLAF KRAAK

SC Heerenveen heeft de eerste winterse versterking binnen. Siem de Jong wordt, als de laatste formaliteiten zijn afgerond, na de winterstop aan de selectie toegevoegd. Hij tekent vermoedelijk voor 1,5 jaar.

Met de 31-jarige De Jong haalt Heerenveen een bak ervaring binnen. Maar dat niet alleen: de aanvallende middenvelder, die ook als spits uit de voeten kan, is een bewezen doelpuntenmaker. Bovendien zorgt de komt van De Jong ervoor dat trainer Johnny Jansen meer keuzemogelijkheden krijgt, zowel in de aanval als op het middenveld. Zo kan Oliver Batista Meier, die veel als aanvallende middenvelder heeft gespeeld, ook als linksbuiten uit de voeten.

Maar bovenal haalt Heerenveen met De Jong een grote naam binnen. Het grootste deel van zijn loopbaan voetbalde hij, verspreid over twee periodes, voor Ajax. Verder kwam hij uit voor PSV, Newcastle United, Sydney FC en FC Cincinatti. Bij de Amerikaanse club loopt aan het einde van deze maand zijn contract af, waardoor Heerenveen hem transfervrij kan overnemen.

Nieuws

menu