SC Heerenveen verliest weer, ondanks basisplaats Henk Veerman

FOTO LC

FOTO LC

SC Heerenveen verloor zaterdag in het Duitse Ankum ook het vijfde oefenduel van de voorbereiding. VfL Osnabrück, dat in de Tweede Bundesliga acteert, was met 2-0 te sterk.

Bij Heerenveen stond Henk Veerman direct in de basis. De Volendammer, van wie heel veel wordt verwacht , werd vrijdag gepresenteerd in het Abe Lenstra-stadion.

Alleen aan het einde van de eerste helft kreeg de spits een aardige mogelijkheid, maar hij raakte de bal niet goed na een voorzet van Lucas Woudenberg. Twintig minuten voor tijd werd hij in het Quitt-stadion afgelost door Runar Espejord.

Achterstand

Al vroeg in de wedstrijd kwam Heerenveen op achterstand. Niklas Schmidt schoot raak van afstand. De ploeg van trainer Johnny Jansen deelde vervolgens af en toe een speldenprik uit, maar tot uitgespeelde kansen kwam Heerenveen niet.

Een kwartier na de pauze kwam Osnabrück op 2-0. Marc Heider rondde af na een scherp aangesneden voorzet en matig verdedigend werk van Heerenveen. Mitchell van Bergen kreeg de beste kans om iets terug te doen, maar scoren deed hij niet. Heider miste op de valreep nog een uitgelezen mogelijkheid op de 3-0.

Bij Heerenveen bleef middenvelder Joey Veerman de hele wedstrijd uit voorzorg aan de kant wegens lichte kuitklachten, overgehouden aan het duel met FC Utrecht.

PEC Zwolle

Volgende week oefent het team van Jansen nog in eigen stadion tegen PEC Zwolle. Sherel Floranus en Ibrahim Dresevic zijn er dan wegens interlandverplichtingen niet bij. Op 12 september begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen Willem II.

Opstelling Heerenveen: Mulder; Floranus, Dresevic (63. Offerhaus) , Fernandez (46. Dewaele), Woudenberg; Kongolo, Akujobi, Hajal (70. Smit); Van Bergen, Henk Veerman (70. Espejord), Van der Heide (74. Driouech) .