SC Heerenveen verliest oefenduel van Vitesse

Mitchell van Bergen in actie voor SC Heerenveen. FOTO ANP

SC Heerenveen verloor woensdagmiddag een oefenwedstrijd van Vitesse. De Arnhemmers waren in het Gelredome met 3-1 te sterk voor de ploeg van Johnny Jansen.

Zowel Heerenveen als Vitesse voetbalde, door het ontbreken van de internationals en enkele basiskrachten die rust kregen, met een sterk gewijzigd elftal.

Bij de Arnhemmers stond zelfs geen enkele speler in de basis, vergeleken met de laatste competitiewedstrijd.

Vitesse kwam in het gelijkwaardige oefenduel in de tweede helft op voorsprong, nadat Sieben Dewaele de bal in eigen doel werkte. Korte tijd later verdubbelde Vitesse-middenvelder Tomas Hajek de score: 2-0.

Aansluitingstreffer Van Bergen

Mitchell van Bergen bekroonde zijn goede spel vervolgens met de aansluitingstreffer. Een opsteker voor de vleugelaanvaller, die de afgelopen weken zoveel moeite heeft met scoren.

Genoeg voor een gelijkspel was de treffer niet. Couhaib Driouech miste een grote kans op de 2-2, voordat Million Manhoef namens Vitesse voor de 3-1 zorgde.

De selectie van Heerenveen is, met uitzondering van de internationals, een paar dagen vrij. Vanaf volgende week wordt toegewerkt naar de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Nieuws

menu