SC Heerenveen verliest eerste echte oefenwedstrijd: 1-0

FOTO HENK JAN DIJKS

SC Heerenveen verloor de eerste echte oefenwedstrijd in de voorbereiding met 1-0 van NAC in Breda. Finn Stokkers maakte vlak voor tijd het enige doelpunt.

Het was voor het team van trainer Johnny Jansen het eerste potje sinds 7 maart, toen Heerenveen in de afgebroken competitie thuis speelde tegen Ajax. Bij het oefenduel van zaterdagmiddag was wegens corona-omstandigheden een handjevol publiek aanwezig in het NAC-stadion.

Heel jonge ploeg

Hoogstaand was het allemaal niet in Brabant. Heerenveen speelde met een heel jonge ploeg. Een greep: doelman Jaimy Kroesen 17 jaar, centrale verdediger Timo Zaal 16 jaar, vleugelspeler Arjen van der Heide 18 jaar, middenvelder Rami Hajal 18 jaar.

Na 65 minuten wisselde Jansen zijn hele elftal. De spelers die toen binnen de lijnen kwamen, waren gemiddeld nog ‘groener’ dan het basisteam. Yoram Boerhout was de jongste: 15 jaar.

Bij Heerenveen ontbraken spits Runar Espejord wegens lichte rugklachten, middenvelder Sieben Dewaele (niet speelgerechtigd) en Hicham Faik officieel wegens ‘persoonlijke omstandigheden’. Faik is naar verluidt bezig met een transfer.

Nieuws

menu