SC Heerenveen tussen hoop en vrees over aanwezigheid Henk en Joey Veerman: 'Het wordt heel spannend'

SC Heerenveen hoopt dat Henk en Joey Veerman kunnen spelen in de uitwedstrijd tegen PSV. Maar de kans daarop lijkt op voorhand klein.

Beide Veermannen ontbraken sinds vorige week door corona en moesten noodgedwongen het thuisduel met PEC Zwolle (0-2) aan zich voorbij laten gaan.

De voorbije week werkten beiden een individueel programma af. ,,Henk en Joey voelen zich goed”, aldus trainer Johnny Jansen. ,,Maar het wordt heel spannend of ze erbij zijn tegen PSV. Volgens de reglementen van de GGD mogen ze weer los, maar we moeten ons houden aan de viruswaarden die vanuit de KNVB zijn opgegeven.”

Specifieke kwaliteiten

Heerenveen krijgt vrijdagavond of zaterdag de testuitslagen. Nog los daarvan is het de vraag of de Veermannen kunnen starten in Eindhoven. ,,Het is nog een vraagteken hoe fit ze zijn”, aldus Jansen. ,,Joey en Henk zijn natuurlijk spelers met specifieke kwaliteiten. Henk bindt altijd twee centrale verdedigers en Joey is voor ons gewoon een heel goed speler. Hij zorgt er bovendien voor dat anderen meer ruimte krijgen.”

Heerenveen wil zich tegen PSV herstellen van de nederlaag tegen PEC Zwolle. ,,We kunnen daar zeker een goed resultaat halen”, aldus Jansen. ,,We moeten het verdedigend wel veel beter wegzetten tegen PEC Zwolle. Compact spelen en vanuit daar onze momenten pakken – daar moeten onze mogelijkheden liggen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen
Video
Voetbal