SC Heerenveen treft PEC na roerige week in Zwolle

SC Heerenveen speelt vrijdagavond (20.00 uur) de uitwedstrijd bij PEC Zwolle, dat een roerige week beleefde met het ontslag van trainer John Stegeman.

Het wegsturen van Stegeman betekent voor Heerenveen dat er meer vraagtekens zijn richting het duel met PEC, de nummer dertien van de eredivisie. ,,We hadden onze analyses van PEC al gemaakt”, zei Johnny Jansen. ,,Maar het zou goed kunnen dat ze nu toch sommige dingen anders gaan doen.”

Jansen treft een oude bekende op de bank bij PEC. Leeroy Echteld was tot vorige week de assistent-trainer van Stegeman, maar zit tegen Heerenveen als interim-trainer op de bank. ,,Hartstikke leuk voor Leeroy”, zegt Jansen, die de voormalige middenvelder goed kent van hun tijd bij Heerenveen. Echteld stond vanaf 1992 tot 1997 onder contract in het Abe Lenstra-stadion. ,,Leeroy speelde in het eerste elftal. Ik zat voornamelijk bij het tweede en de A-junioren. We hebben sindsdien contact gehouden.”

Heerenveen heeft twee twijfelgevallen voor het duel met PEC. Jansen wilde niet zeggen om welke spelers het ging, maar rekent erop dat iedereen beschikbaar is in Zwolle.

Nieuws

menu