SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen: ‘Benieuwd waar we nu staan’

Coach Johnny Jansen tijdens de wedsgtrijd SC Heerenveen-Willem II. FOTO ANP

Johnny Jansen kan zaterdag in het uitduel met Fortuna Sittard beschikken over Jan Paul van Hecke (roepnaam J.P.). De Zeeuw, die voor een jaar wordt gehuurd van Brighton & Hove Albion, werd vrijdag gepresenteerd.

Van Hecke trainde al een dikke week mee bij SC Heerenveen, maar moest wachten op de FA. De Engelse voetbalbond moest het nodige papierwerk regelen. Brighton kocht Van Hecke van NAC Breda en laat hem nu dus een jaar rijpen in de eredivisie. ,,JP is een echte winnaar”, zag trainer Jansen al. ,,Hij is een jongen die hier goed past.”

Of Van Hecke meteen speelt, liet trainer Jansen nog in het midden. Het hangt mede af van de inzetbaarheid van Ibrahim Dresevic, die vorige week in de openingswedstrijd tegen Willem II uitviel met een enkelblessure. Achter de naam van de Zweedse Kosovaar staat nog een klein vraagteken.

Zeer waarschijnlijk kan Mitchell van Bergen sowieso meedoen. De vleugelaanvaller haakte vorige week in de warming-up af wegens kuitklachten. ,,Normaal gaat Mitchell gewoon spelen”, zei Jansen.

De trainer is benieuwd of zijn spelers de succesvolle start van het seizoen een goed vervolg kunnen geven in Limburg.

,,Naar de wedstrijd tegen Willem II leefden we lang toe, we hebben in dat duel ongelooflijk gasgegeven. Dat moeten we nu opnieuw doen. Het komt aan op heel hard werken en gedisciplineerd spelen. Ik ben benieuwd waar we staan. Het was in elk geval genieten van de trainingen deze week. Zoveel energie gaven de jongens.”

Heerenveen zal in Sittard weinig veranderen aan de speelstijl. Het betekent dat de ploeg van Jansen vooral gevaarlijk zal moeten worden bij snelle uitbraken. Gaandeweg het seizoen moet Heerenveen ook in balbezit steeds beter gaan voetballen, benadrukte Jansen.

Hij moet het in Sittard stellen zonder Joaquin Fernandez. Nieuweling Ulysses Llanez is nog niet speelgerechtigd.

Vermoedelijke opstelling: Mulder; Floranus, Dresevic, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, Joey Veerman, Batista Meier; Van Bergen, Henk Veerman, Van der Heide.


Nieuws

menu