SC Heerenveen: teleurstelling overheerst na remise tegen PSV

Henk Veerman. FOTO HENK JAN DIJKS

Zowel bij Johnny Jansen als Henk Veerman overheerste de teleurstelling van twee verspeelde punten tegen PSV, in plaats van het gevoel dat er een winstpunt tegen een titelkandidaat was gepakt.

,,Natuurlijk was PSV heer en meester in de eerste helft”, erkende Veerman. ,,Maar je weet dat er altijd kansen komen. Die kregen we in de eerste helft al. Het verschil was dat we ze na rust wél afmaakten. En dan kan je het ook een ploeg als PSV lastig maken.”

Logischerwijs refereerde Veerman aan de mogelijkheden die Ulysess Llanez en vooral Joey Veerman in blessuretijd kregen op de 3-1. ,,We mogen deze wedstrijd gewoon niet meer weggeven. Dat is het gevoel dat nu overheerst. Tegelijk is deze wedstrijd een bevestiging dat we ook tegen een topclub punten kunnen pakken.”

Jansen: enorm teleurgesteld

Johnny Jansen baalde, ogenschijnlijk nog meer dan zijn aanvoerder, van de puntendeling tegen de Eindhovenaren. ,,Ik vind dat wij, op basis van de tweede helft, moesten winnen. Natuurlijk werden wij de eerste helft weggespeeld door PSV. We waren te afwachtend, gingen de strijd niet met ze aan. Na rust waren we veel agressiever en voetbalden we bovenal veel beter mee.”

,,Meteen na die enorme kans van Joey in blessuretijd hadden wij een overtreding moeten maken”, vervolgde Jansen. ,,Dan pak je maar geel, als je die counter er maar uithaalt. Waarschijnlijk ben ik morgenochtend wel heel tevreden met dit resultaat, hoor. Maar op dit moment ben ik enorm teleurgesteld.”

Lees ook | Punt voor SC Heerenveen tegen PSV na ongekend hectische slotfase

Nieuws

menu