SC Heerenveen stunt en haalt Lasse Schöne terug naar de eredivisie

Lasse Schöne in het shirt van Genoa. Foto: ANP

De transfermarkt is al verstreken, maar toch slaat SC Heerenveen nog een keer toe. Wat heet: Lasse Schöne wordt op korte termijn gepresenteerd als nieuwste aanwinst.

Schöne zat zonder club, nadat zijn contract bij Genoa begin dit jaar werd ontbonden. De Italiaanse club had hem dit seizoen niet ingeschreven voor wedstrijden in de Serie A. Schöne hield de voorbije weken zijn conditie op peil bij Ajax.

De 34-jarige Deense middenvelder zei onlangs in het programma Onvoorspelbaar al dat hij nog niet aan stoppen dacht. ,,Ik ben enigszins op leeftijd, maar ik ben nog fit en heb er zin in”, zei Schöne.

Het wordt dus SC Heerenveen, de club waar zijn buitenlandse carrière jaren geleden begon, toen Schöne werd opgenomen in de jeugdopleiding. Schöne speelde echter nooit voor het eerste elftal en vertrok in 2006 naar De Graafschap. Via NEC en Ajax belandde hij ruim anderhalf jaar geleden bij Genoa.

De naderende komst van Schöne betekent een kwaliteitsimpuls voor Heerenveen. De kans is groot dat de 50-voudig international van Denemarken binnenkort een middenveld gaat vormen met Tibor Halilovic en Siem de Jong.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
SC Heerenveen