SC Heerenveen sluit 2019 af met gelijkspel tegen Heracles

Sherel Floranus in duel met Mauro Junior van Heracles. FOTO ANP

SC Heerenveen bleef zaterdagavond in de laatste wedstrijd van 2019 in het eigen Abe Lenstra-stadion op een gelijkspel steken tegen Heracles Almelo: 1-1.

Gezien de kansen die Heerenveen vooral in de eerste helft kreeg, leed de ploeg van trainer Johnny Jansen onnodig puntenverlies.

De eerste grote mogelijkheid was na een klein halfuur voor Mitchell van Bergen, die de bal ontving na een fraaie actie van Chidera Ejuke. De vleugelaanvaller gaf doelman Janis Blaswich echter de kans om redding te brengen namens Heracles.

Vlak daarna zette Ejuke diezelfde keeper aan het werk. Het schot van de Nigeriaan vanaf de rand van het strafschopgebied was hard, maar Blaswich keerde de bal.

Een paar minuten voor rust kreeg Hicham Faik de ultieme kans om Heerenveen vanaf de strafschopstip op voorsprong te zetten na een handsbal van Cyriel Dessers. Blaswich keerde zijn inzet. Het was al de derde strafschop die Heerenveen dit seizoen onbenut liet.

Vlak voor het rustsignaal schoot Anders Dreyer, die zijn basisdebuut beleefde als vervanger van de geblesseerde spits Jens Odgaard, net voorlangs.

De gasten kwamen een kleine tien minuten na de pauze op voorsprong. Cyriel Dessers strafte balverlies van Ibrahim Dresevic af: 0-1. Het duurde echter niet lang of Heerenveen kwam weer langszij. Mitchell van Bergen legde de bal voor het doel, Ejuke miste nog, maar Veerman rondde koelbloedig af.

Warner Hahn kwam een kwartier later zijn doel uit om de bal weg te stompen. Hij sprong daarbij op Dessers, die naar de grond ging. Geen strafschop, oordeelden scheidsrechter Jochum Kamphuis en de videoscheidsrechter.

Rein Smit (18), een spits uit eigen jeugd, maakte tien minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd als invaller zijn debuut voor Heerenveen. Een winnende treffer kwam er niet meer, ook omdat Hicham Faik hoog over schoot toen hij een aardige schietkans kreeg.

Heerenveen staat na 18 duels op 28 punten. Op 18 januari hervat de ploeg de competitie met een uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Nieuws