SC Heerenveen schrikt slechts heel even van gehavend TOP Oss

Sieben Dewaele van Heerenveen duelleert met Joshua Sanches van TOP Oss. FOTO HENK JAN DIJKS

SC Heerenveen moest dinsdagavond in de eerste bekerronde tegen TOP Oss weliswaar de gelijkmaker incasseren, maar kende uiteindelijk weinig problemen met de gehavende Brabanders: 3-1.

De ploeg van Johnny Jansen is er straks dus bij, als er wordt geloot voor de tweede ronde. Die wedstrijden worden midden december afgewerkt.

Heerenveen had zoals verwacht niet veel te duchten van TOP Oss, de nummer veertien van de eerste divisie, die bovendien met een door corona en blessures geteisterde selectie naar het Abe Lenstra-stadion was gekomen.

Vroege goal Veerman

Joey Veerman bezorgde Heerenveen de gewenste start. De eerste de beste kans, na 11 minuten spelen, leverde meteen een doelpunt op. Hamdi Akujobi, die in de basis begon omdat Sherel Floranus rust kreeg, verzorgde de assist – Veerman scoorde vervolgens met een laag schot.

Toch was Oss in de eerste helft ook niet ongevaarlijk. Nadat Giovanni Büttner al een enorme mogelijkheid had gemist, was het na een klein halfuur wel raak. Joshua Sanches, enkele jaren geleden nog spelend bij de beloften van Heerenveen, was trefzeker: 1-1.

Kansen na rust

Heerenveen stelde echter snel orde op zaken. Benjamin Nygren tikte, enkele minuten na de gelijkmaker, op aangeven van Joey Veerman de 2-1 binnen. Nog voor rust zorgde Rodney Kongolo voor de derde treffer.

Na rust joeg Heerenveen op een vierde goal. Kansen waren er ook genoeg, maar meer doelpunten kwamen er niet. Zo stiftte Henk Veerman alleen voor TOP Oss-doelman Bo Geens enkele meters naast en schoot Mitchell van Bergen snoeihard op de paal.

Lees hier het liveblog terug.

Nieuws

Meest gelezen