SC Heerenveen schaakt op meerdere borden in jacht op aanvallende versterking en heeft twee Noorse jeugdinternationals in beeld

Osame Sahraoui in het shirt van Noorwegen.

Osame Sahraoui in het shirt van Noorwegen. Foto: ANP

SC Heerenveen is in de zoektocht naar aanvallende versterking uitgekomen bij twee Noorse jeugdinternationals. Osame Sahraoui en Daniel Karlsbakk moeten deze dagen de stap naar het Abe Lenstra-stadion maken.

Sahraoui (21) kan op meerdere posities in de aanval uit de voeten, maar is voornamelijk een linksbuiten. De Noorse jeugdinternational wordt al lang gevolgd door SC Heerenveen. Ook SC Cambuur had afgelopen zomer vergaande interesse, maar hij bleek destijds niet haalbaar voor de club uit Leeuwarden.

Heerenveen is momenteel beduidend kapitaalkrachtiger. De club kan vele miljoenen tegemoetzien door de transfer van Amin Sarr naar Olympique Lyon en heeft aanvallende versterking nodig. Heerenveen richtte het vizier aanvankelijk op een spits, maar omdat op die positie nog geen doorbraak is gekomen werd doorgeschakeld naar Sahraoui.

Daniel Karlsbakk

De spits die Heerenveen beoogt is Daniel Karlsbakk (19). Hij is eveneens een Noorse jeugdinternational en staat onder contract bij Viking FK. Heerenveen zal, net als bij Sahraoui, een transfersom voor Karlsbakk moeten betalen. De club hoopt sowieso één en het liefst beide spelers naar het Abe Lenstra-stadion te halen.

Het ideaalplaatje van de club? Met Sydney van Hooijdonk beschikt Heerenveen over een spits, waarbij Karlsbakk, Antoine Colassin en mogelijk ook Pelle van Amersfoort als achtervang kunnen dienen. Sahraoui en Colassin kunnen vervolgens de strijd aangaan voor de linksbuitenpositie, terwijl de rechterkant met Ché Nunnely en Alex Timossi al dubbel bezet is.