SC Heerenveen richt pijlen op NAC Breda-uitblinker Thom Haye: 'Stond al langer op onze lijstjes'

Thom Haye in het shirt van NAC Breda. FOTO ANP

SC Heerenveen is bedrijvig op de winterse transfermarkt. Na het aantrekken van Anas Tahiri heeft de club nu de zinnen gezet op Thom Haye.

De 26-jarige middenvelder is de spelmaker van NAC Breda, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2023. Heerenveen moet dus, als Haye daadwerkelijk naar het Abe Lenstra-stadion komt, een transfersom betalen. De club heeft door de verkoop van Joey Veerman naar PSV meer financiële mogelijkheden op de transfermarkt.

,,Haye is een interessante speler die al langer op onze lijstjes stond”, aldus technisch manager Ferry de Haan. ,,We hebben met Anas Tahiri al een goede middenvelder gehaald.” Volgens De Haan is het een optie dat Heerenveen deze transferperiode ook Haye aantrekt. ,,Maar dan moet wel alles passen. Ik verwacht nog niet meteen witte rook.”

Met Haye zou Heerenveen een creatieve middenvelder met een uitstekende vrije trap binnenhalen. De club sorteert bovendien voor op de toekomst, aangezien het contract van Rodney Kongolo afloopt en Nicolas Madsen dit seizoen is gehuurd van FC Midtjylland, al bedong Heerenveen in de zomer wel een optie tot koop op de Deense middenvelder. Haye speelde eerder voor AZ, Willem II, Lecce en ADO Den Haag.

Nieuws

Meest gelezen