SC Heerenveen richt overleggroep op en zoekt naarstig naar opvolger Gerry Hamstra

Het Abe Lenstra-stadion van SC Heerenveen. FOTO: DvhN/Jan Ligthart

Na het vertrek van Gerry Hamstra is SC Heerenveen begonnen met het optuigen van een overleggroep, die de taken van de vertrokken technisch manager tijdelijk moet overnemen.

Het vertrek van Hamstra zadelt Heerenveen op korte termijn met een groot probleem op. De club moet onder meer spelers met aflopende contracten duidelijkheid over hun toekomst geven. Verder worden in deze periode normaal veel gesprekken gevoerd met spelers, zaakwaarnemers en clubs over de invulling van de selectie van volgend seizoen.

Heerenveen wil daarom een overleggroep optuigen, waarmee alle lopende zaken in ieder geval worden behandeld. Vanuit de club klinkt het dat daarin onder anderen trainer Johnny Jansen, hoofd opleidingen Michel Jansen en hoofd scouting Karel Brandsma zitten. Cees Roozemond schuift zelf ook weleens aan, al wil de algemeen directeur van Heerenveen liever op afstand blijven als het gaat om voetbaltechnische zaken.

Ondertussen zoekt Heerenveen naarstig naar een opvolger voor Hamstra, die vermoedelijk binnenkort tekent bij Ajax waar hij de rechterhand van technisch directeur Marc Overmars wordt. Heerenveen is al met kandidaten in gesprek.

Nieuws

menu