SC Heerenveen rekent voorlopig nog niet op terugkeer van Andries Noppert onder de lat

Andries Noppert.

Andries Noppert. Foto: ANP

Andries Noppert maakt progressie met het herstel van zijn blessure, maar het duurt nog wel even voordat de boomlange Jouster weer onder de lat staat bij SC Heerenveen.

Een blessure aan zijn lies en buikspier houdt Noppert nu al weken aan de kant. Hij sprak onlangs zelf de hoop uit op een snelle rentree bij Heerenveen, maar trainer Kees van Wonderen zei toen al dat hem dat geen realistisch scenario leek.

Noppert zit wel in de voorselectie van Oranje voor de interlands tegen Frankrijk en Gibraltar, die aan het einde van deze maand worden gespeeld. ,,Maar volgens mij is dat vooral een signaal van de technische staf van Oranje: Andries staat nog steeds bij ze op de radar”, aldus Van Wonderen.

,,Andries staat weer bij ons op het trainingsveld, maar doet nog niet alle oefeningen en traint ook nog niet met de groep. Hij maakt stappen in de goede richting. Maar voordat hij weer wedstrijden kan keepen, zijn we nog wel een paar weken verder. Ik hoop dat we op z’n vroegst na de interlandperiode weer over hem kunnen beschikken.”