SC Heerenveen rekent vanaf 10 januari op Siem de Jong

Siem de Jong. FOTO ANP ANP

Siem de Jong zit vanaf de eerste competitiewedstrijd in het nieuwe kalenderjaar bij de selectie van SC Heerenveen. De ploeg van Johnny Jansen begint op 10 januari met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard aan de tweede seizoenshelft.

De aanvallende middenvelder, die onlangs transfervrij overkwam van FC Cincinnati, traint al een paar weken met de selectie mee. Hij liet in die periode een goede indruk achter op de technische staf. ,,Siem kan heel goed voetballen. Dat zie je onder meer in de positiespellen die we doen”, aldus Jansen. ,,Bovendien heeft hij zoveel rust aan de bal.”

De Jong kampte de afgelopen jaren met veel blessureleed. Volgens Jansen traint hij momenteel pijnvrij. ,,Trainen is natuurlijk iets anders dan wedstrijden spelen. Daarvan krijgen we er in januari genoeg”, doelde Jansen op het bomvolle programma na de winterstop. ,,We willen Siem fysiek natuurlijk niet kapotmaken. Daarom gaan we een individueel plan voor hem maken. Maar Siem zit, als we op 10 januari tegen Fortuna Sittard spelen, gewoon bij de wedstrijdselectie.”

Nieuws

menu