SC Heerenveen rekent dit kalenderjaar niet meer op Erwin Mulder

SC Heerenveen houdt er rekening mee dat Erwin Mulder pas in de winterstop zijn rentree maakt. De doelman revalideert van een duimbreuk.

Mulder raakte vorige maand geblesseerd tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen FC Twente (2-3). Heerenveen hoopte aanvankelijk dat hij enkele weken moest revalideren. ,,Ik denk dat hij richting de winterstop terugkeert”, antwoordt trainer Johnny Jansen desgevraagd. ,,Misschien iets eerder, maar ik verwacht dat voetballen in december een lastig verhaal voor hem wordt.”

Voorlopig staat Xavier Mous dus nog onder de lat bij Heerenveen. ,,Met Xavier hebben we deze zomer een tweede keeper met een goed niveau gehaald”, aldus Jansen. ,,Dat zie je nu ook terug. Hij laat zowel op trainingen als in de wedstrijden een goede indruk achter. Ik ben benieuwd hoe hij het de komende weken oppakt. Maar ik heb daar alle vertrouwen in.”

Jansen verwacht verder dat Lucas Woudenberg volgende week weer aansluit bij de selectie. De linksback raakte onlangs geblesseerd. Jansen: ,,We hopen dat hij richting Vitesse-thuis (zaterdag 30 oktober, red.) weer bij de groep zit.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nog geen toegang tot PREMIUM, abonneer je hier

Nieuws

menu