SC Heerenveen raakt Amin Sarr vermoedelijk voor vele miljoenen kwijt aan Olympique Lyon

Amin Sarr viert zijn tweede treffer tegen FC Groningen.

Amin Sarr viert zijn tweede treffer tegen FC Groningen. Foto: ANP

Vlak voor het sluiten van de winterse transferperiode is een monsterdeal in de maak voor SC Heerenveen. De club raakt Amin Sarr vermoedelijk kwijt aan Olympique Lyon.

Met de transfer is een bedrag van zeven nullen gemoeid. Sarr levert daarmee het vijfvoudige op voor het bedrag waar SC Heerenveen hem een jaar geleden overnam van Malmö FF. Toen kostte de spits 2,3 miljoen euro.

Daadkrachtig in onderhandelingen

De interesse van Lyon dateert pas sinds twee dagen, maar de Franse topclub was wel meteen daadkrachtig in de onderhandelingen. Zodoende lonkt er een deal die Heerenveen domweg niet kan laten lopen. Sarr komt daarmee in het rijtje van Miralem Sujelmani, Afonso Alves en Chidera Ejuke. Voetballers die eveneens voor meer dan 10 miljoen euro werden verkocht.

De 21-jarige Sarr kwam dit seizoen tot 5 doelpunten en evenveel assists in 18 competitiewedstrijden. Hij zit overigens nog wel bij de selectie voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse (zaterdagavond 20.00 uur). Maar alles lijkt erop dat het zijn laatste duel in het shirt van Heerenveen wordt.