SC Heerenveen presenteert dinsdag drie nieuwe spelers

Een vol Abe Lenstra-stadion bij de wedstrijd tussen Heerenveen en Ajax. FOTO FPH/MUSTAFA GUMUSU

SC Heerenveen gaat dinsdagmiddag drie spelers presenteren. Benjamin Nygren komt over van KRC Genk en Stanislav Shopov maakt de overstap van Botev Plovdiv. Ten slotte komt er nog een speler die aansluit bij de beloften.

Shopov is een 18-jarige aanvallende middenvelder, die vorig seizoen een basisspeler was bij Botev Plovdiv dat uitkomt in de hoogste Bulgaarse competitie. Heerenveen moet een transfersom betalen voor de jeugdinternational van Bulgarije. Shopov had nog een eenjarig contract bij Botev Plovdiv.

Heerenveen moest de afgelopen weken schakelen op de transfermarkt. De club wilde per se nog een aanvallende middenvelder aan de selectie toevoegen. Eerder was Heerenveen geïnteresseerd in onder anderen Jurgen Ekkelenkamp . Ajax wilde echter niet meewerken aan een huurovereenkomst.

Met Tibor Halilovic was Heerenveen al nagenoeg rond voor een transfer. De 25-jarige Kroatische middenvelder van HNK Rijeka liep onlangs echter een blessure op, waardoor hij enkele maanden zou moeten toekijken. Daarop richtte Heerenveen het vizier op andere opties, met het vastleggen van Stanislav Shopov tot gevolg.

Vleugelaanvaller

Naast Shopov wordt dinsdagmiddag Benjamin Nygren gepresenteerd . De Zweedse jeugdinternational wordt voor twee jaar gehuurd, met een optie tot koop. Bovendien presenteert Heerenveen ook nog een vleugelaanvaller die aansluit bij de beloften.

Vermoedelijk geen keeper

Vermoedelijk wordt dinsdag – de transfermarkt sluit om 23.59.59 uur – geen tweede doelman meer aangetrokken. Heerenveen gaat vanaf woensdag dus zoeken naar een transfervrije keeper, die zich moet schikken in een rol als tweede doelman achter Erwin Mulder.

Nieuws

menu