SC Heerenveen polst Kees van Wonderen, einde voor Johnny Jansen in Abe Lenstra-stadion lijkt in zicht

Kees van Wonderen. FOTO ANP

SC Heerenveen heeft Kees van Wonderen gepolst voor het trainerschap van SC Heerenveen. Dat betekent normaal gesproken dat Johnny Jansen bezig is aan zijn laatste maanden bij de club.

Van Wonderen (53) is momenteel trainer van Go Ahead Eagles, waarmee hij de voorbije seizoenen goed presteerde. Met de club uit Deventer promoveerde hij vorig seizoen naar de eredivisie, waarin Go Ahead nu op een knappe elfde plaats staat. Van Wonderen maakte onlangs kenbaar dat hij na dit seizoen vertrekt bij de club.

Meerdere bronnen uit de voetbalwereld zeggen dat er contact is geweest tussen Heerenveen en Van Wonderen. Technisch manager Ferry de Haan ontkent dat ten stelligste. ,,We zijn hier niet mee bezig”, zegt hij. ,,Ik wil er verder niets over zeggen, omdat het niet speelt.”

Wat het verhaal ronduit pijnlijk maakt voor De Haan: hij moet nog in gesprek met Johnny Jansen over zijn toekomst. Maar aangezien er dus al contact is gelegd met een kandidaat-opvolger, lijkt de Noordwoldiger bezig aan zijn laatste maanden als hoofdtrainer in het Abe Lenstra-stadion.

Nieuws

menu