SC Heerenveen: overeenstemming met verhuurder Sportstad over huursom Abe Lenstra-stadion

Het Abe Lenstra-stadion van SC Heerenveen. FOTO ANP

SC Heerenveen en verhuurder Sportstad Heerenveen hebben maandag overeenstemming bereikt over de som van de stadionhuur over de periode september 2020 tot en met juni 2021. Dat meldt de club maandagmiddag in een persbericht.

Beide partijen zijn in ‘een constructief gesprek’ tot een oplossing gekomen over de huursom. Een jaar geleden werd met Sportstad overeengekomen om de maandelijkse huursom met een ton te verminderen gedurende de periode september 2020 tot en met juni 2021.

Deze site meldde maandag dat er de afgelopen maanden werd gesteggeld over de huursom van het Abe Lenstra-stadion. De onderhandelingen tussen SC Heerenveen en Sportstad liepen al maanden ronduit moeizaam. De inzet was een bedrag van 1 miljoen euro dat SC Heerenveen aan de verhuurder moet terugbetalen. Sportstad beriep zich op gemaakte afspraken en SC Heerenveen wilde de uitstel van betaling omzetten in afstel.

Overeenstemming

SC Heerenveen meldt maandagmiddag dat er nu toch overeenstemming is bereikt. Details van de gemaakte afspraken zijn niet bekendgemaakt, maar de club spreekt van een acceptabele oplossing voor beide partijen.

SC Heerenveen, Sportstad en de gemeente Heerenveen zijn nog in gesprek over toekomstige afspraken over de huisvesting van de club.

Lees ook | SC Heerenveen en Sportstad Heerenveen lijnrecht tegenover elkaar: ‘We zaten er allemaal bij toen we onze afspraken maakten’

Nieuws

Meest gelezen