SC Heerenveen nog niet klaar in winterse transferwindow: nog minimaal twee aanwinsten verwacht

Het Abe Lenstra-stadion van SC Heerenveen. FOTO LC/JAN LIGTHART

Siem de Jong stoomt zich voorlopig op het trainingsveld klaar voor de tweede seizoenshelft. Naast het binnenhalen van de aanvallende middenvelder is SC Heerenveen nog niet klaar op de winterse transfermarkt.

De club wil hoe dan ook een tweede doelman aantrekken. Die wens was er voorafgaand het seizoen al, maar Heerenveen is daar tot dusverre niet in geslaagd. Zo ketste de komst van een keeper, die genoegen moest nemen met een rol achter eerste keuze Erwin Mulder, vanwege onvoorziene omstandigheden af. Een andere optie was Kamil Miazek, maar de Pool kon tijdens een stage bij Heerenveen niet overtuigen.

Maar ook als er een tweede keeper komt, blijft Heerenveen speuren naar versterkingen. Vermoedelijk ligt de prioriteit vooral bij de backposities. Zowel voor linksback Lucas Woudenberg als rechtsback Sherel Floranus is momenteel te weinig concurrentie.

Espejord en Skovgaard

Verder neemt Heerenveen in de winterstop mogelijk – al dan niet tijdelijk via een verhuurconstructie – afscheid van enkele spelers voor wie weinig perspectief is. Zoals het nu staat keren Runar Espejord en Andreas Skovgaard terug in het Abe Lenstra-stadion, na verhuurperiodes aan respectievelijk Tromsø en Örebro SK. Heerenveen gaat binnenkort met beide spelers in gesprek over hun toekomst.

Nieuws

menu